Spanking, wel of niet?


I:\Mijn afbeeldingen\temp desktop\lwclr036.jpg
Spanking wel of niet?

Wie durft dit onderwerp aan te snijden of zelfs maar te verdedigen?

Er zijn hele bergen geschreven over spanking tijdens de opvoeding, men onderzocht het gedurende langer tijd en legde alles vast, wie het waar kreeg en op welke leeftijd.

Een kleine opmerking vooraf:

Welke onderzoeker neemt het geven van een spanking aan een kind van 1 jaar nog op in een onderzoek!
Wie denkt dat het nuttig is dat je een kind dat amper geboren is een tik te geven, met welk recht en welk doel doe je dat?
Dit behoort onder mishandeling en dient geen doel!

Stelling:

Een kind corrigeer je met een doel, dat doel kan zijn om haar of hem weer bij de les te krijgen, even resetten noem ik het, als een kind om welke redenen dan ook niet aanspreekbaar is moet je iets doen om hun aandacht weer te krijgen, daar zijn veel methodes voor, even afzonderen uit de groep en later als ze afgekoeld zijn mee praten is een methode maar andere ouders denken daar geheel anders over.
Ik kreeg vroeger wel eens een tik op mijn broek, ben ik daar slechter van geworden, nee zeg ik maar dat wil niet zeggen of zelfs maar iemand een vrijbrief geven om zijn kind dan ook maar een tik te geven!

Doel van een correctie:

Ik noemde het hier boven al even, een correctie moet een doel hebben, als ik door rood licht rijdt loop ik het risico om een bekeuring te krijgen, neem ik dat risico dan breng ik anderen in gevaar en dan moet mijn actie een vervolg krijgen, ik wordt aangehouden en krijg een boete die als doel heeft om dit voortaan niet meer te doen. De boete moet zodanig hoog zijn dat ik het een volgende keer wel zal laten.
Wanneer mist een correctie zijn doel?
Stel ik rijdt veel te hard en ik wordt bekeurd, ik verdien niet veel en zal een hoge boete heel erg naar vinden omdat het voor mij heel veel geld kost en ik er hard voor moet werken.
Stel dat ik heel erg rijk ben en geld als water heb, nu is diezelfde boete een druppel op een gloeiende plaat, ik merk er amper wat van.
Wanneer helpt het dan bij mij wel?
Als men mij de auto afpakt of mijn rijbewijs invordert.

Ziet u wat de verschillen zijn van dezelfde correctie voor verschillende personen?
Hiermee wil ik aangeven dat er nooit een standaardoplossing is en je moet kijken voor wie welke correctie het best helpt.
Voor de een werkt het bekorten van vrij tijd en voor de ander het niet meer mogen spelen op de pc.
Zo zijn er legio voorbeelden te noemen maar ze werken niet bij iedereen het zelfde.

I:\Mijn afbeeldingen\temp desktop\schoolgirls spanked\lwclr074.jpg
Spanking is mishandeling:

Als je het volgens de letter van de wet uitlegt, ja dat klopt!
Vraag is wat nog meer mishandeling is zonder dat je iemand fysiek geweld aandoet, denk eens aan geestelijke mishandeling, dreigen met een gebeurtenis of geestelijke chantage, een goed voorbeeld is “als jij niet luistert dan gaat mamma weg” of “dat pappa niet meer bij ons is komt door jou!” allemaal uitspraken die snel gezegd zijn maar een behoorlijke schade veroorzaken en zeker omdat het kind er mee blijft zitten en dat vreet langzaam in hun geest met alle gevolgen van dien.
“jij had nooit geboren moeten worden!” hakt er ook bij een kind in, eenmaal gezegd kan dat enorme gevolgen hebben!
Zo zijn er meer vormen van mishandeling zoals een kind doodzwijgen en geen blik waardig gunnen en hun geen enkele vorm van liefde tonen vind ik persoonlijk de meest ernstige vorm van mishandeling!
Als ik vroeger ooit de keuze had tussen een paar tikken op mijn blote billen of het laatste dan wist ik het wel!
Iemand geestelijk afbreken kan heel schadelijk zijn “jij kan ook helemaal niks” als je dat vaak genoeg te horen krijgt dan heb je later totaal geen zelfvertrouwen meer en kan de schade ook behoorlijk groot zijn.

Vraag: wat zou meer helpen, het goede gedrag belonen en geen aandacht geven aan het foute gedrag of een combinatie van beiden?

Bij een jong puppy help positief stimuleren het best, echter wij zijn geen puppy’s en weten wel terdege wanneer we iets hebben gedaan wat niet mocht een hond daarin tegen niet.
Vaak is het zo dat je bij jonge kinderen meer bereikt als je hun aanmoedigt door positief te stimuleren, zo van wat doe je dat goed!
Later mag je er wel eens op wijzen dat ze iets fout doen en dat je dat niet meer wil zien maar probeer er altijd een positieve draai aan te geven.
Met positief gedrag bouw je sneller en beter dingen op dan met negatieve aandacht en negatieve aandacht is dan ook wel aandacht maar niet iets wat je stimuleert tot iets beters.
Door de kinderen later te wijzen op hun fouten en hun uit te leggen wat het voor nadelen het kan hebben leren ze er ook iets uit en geef je alsnog er een positieve draai aan.
Als ze nog erg jong zijn begrijpen ze dat nog niet maar later geef je ze elk jaar wat meer verantwoording, opvoeden is langzaam loslaten!

Spanking studies;

Over dit onderwerp is al heel veel geschreven en zijn heel lange studies gehouden en talloze ouders gevolgd over het onderwerp “heeft het zin om je kind billenkoek te geven” en dan kom je uit als we de cijfers gaan bekijken dat vooral in europa de criminaliteit gedaald is toen men “spanking” heeft verboden omdat het zeer negatieve effecten had op jonge kinderen.
Dat geloof ik zonder meer maar ik maak wel een paar kanttekeningen hierbij namelijk heeft het zin om een kind van nog geen twee jaar billenkoek te geven?
En zal een kind van vijf begrijpen als je het zou uitleggen waarom je hun een pak op hun billen geeft als zij iemand anders geslagen heeft?
Wanneer begrijpt een kind waarom zij of hij een pak op hun billen krijgt?
Veel ouders in Amerika gaven aan dat ze het toepasten als hun kind zichzelf of anderen in gevaar brachten.
Zelf denk ik dat als een ouder overwicht heeft op zijn of haar kinderen dit heel effectief kan zijn.
Er zijn talloze andere manieren te bedenken om je kind bij de les te houden en te krijgen.
Daarom zal ik dan ook nooit billenkoek als nuttig opvoedmiddel aanprijzen!

I:\Mijn afbeeldingen\temp desktop\schoolgirls spanked\spanking-art-line-02.jpg

Spanking en volwassenen;

Een onderzoek onder volwassenen heeft uitgewezen dat 60% van de vrouwen wel eens fantaseert om gedomineerd te worden tegenover 53% van de mannen.
Van die 60% neemt maar een klein deel werkelijk de stap om in het in werkelijkheid ook te ondergaan, het meeste kijkt of hun partner hieraan wil meewerken.
Vaak staat de partner hier huiverig tegenover, dat is logisch want als het fout gaat in een relatie kan dit tegen je gebruikt worden met alle gevolgen van dien!

Volwassen personen die dit echt willen ondergaan moeten duidelijk zijn naar hun partner toe en aangeven dat ze er seksueel gezien door opgewonden raken of dat ze na aan goed pak op hen billen weer rustiger zijn en weer met beide benen op de grond weer staan.
Spanking of het geven van billenkoek is uitsluitend tussen volwassen personen toegestaan als deze er samen in toestemmen dat ze dit samen willen ondergaan.

Wil jij je mening kwijt, neem dan contact met mij op.Reacties

Popuair

spanking en corona!